Elektronkus ügyintézés link

 

 

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Szuha Község Önkormányzata sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Temetői infrastruktúra fejlesztése-2020 című, MFP-FVT/2020 kódszámú pályázatra. A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat – 100 %-os intenzitás mellett – bruttó 4.999.997.- Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el.

 

A temető a település lakott területétől távolabb közvetlenül az erdő mellett helyezkedik el. A vadak előszeretettel látogatják a területet, lelegelik a kihelyezett virágokat, a síremlékeket feldöntik. Ezen a kialakult helyzeten segít a most megnyert pályázat.

A kulturált sírkert kialakításhoz szükséges a kerítés kiépítése, új kapuk beállítása.

A Temető út szűk, így az autók leállására nincs lehetőség. Önkormányzatunk megvásárolta a temető bejáratával szembeni földterületet, mely terület a talajszerkezete miatt nem alkalmas parkolásra, szükséges szilárd burkolattal való ellátása. Ezzel a pályázattal megoldódik a sírkert vadak általi tönkretétele, parkolási lehetőség nyílik a Temetővel szemben. Így az idősebb korosztály is kényelmesebben tudja szeretteit látogatni a Temetőben.

A beruházás célja összefoglalóan az értékmegőrzés és értéknövelés.

 

 

Bővebb információ:

06 32 367-207 Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

 

Csatolmányok :
Fájl letöltése :Sajtóközlemény Temető.pdf[ ]112 kB