Elektronkus ügyintézés link

 

 

 

 

 

 

 

Szuha Község Önkormányzata

 

SZUHA KÖZSÉG VÍZRENDEZÉSE (3. ÜTEM)

 

 

Szuhán a nagyobb esőzések alkalmával többször okoztak jelentős károkat az utóbbi években az intenzív záporok. Az Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a településen található csapadékvíz-elvezető hálózat fejlesztésére, rekonstrukciójára, környezeti káresemények megelőzésére, valamint a település vízkár veszélyeztetettségének mérséklésére.

 

Szuha településrészen, a Kossuth úton terméskő árok, Mátraalmás településrészen az Almási úton beton mederelemmel burkolt árok, a Bem úton terméskő árok kerül kiépítésre.

Az árokburkolatok terméskővel vagy előre gyártott beton mederelemmel készülnek a meglévő árkok helyén. Az árokburkolással érintett kapubejárókat át kell építeni úgy, hogy az ingatlan megközelítése forgalombiztonságos legyen. Valamennyi árokburkolás előtt és után vízépítési terméskő szórás készül mederbiztosításként.

A Bem úton és a Galyai úton folyóka készül. Mindkét helyszínen tört szelvényű előre gyártott beton folyóka, betonba rakva, közúti terhelésre alkalmas kialakítással, útpályaszerkezet részleges cseréjével. Továbbá a Galyai úton a folyóka bekötéséhez kapcsolódóan beton áteresz épül.

A beruházáson túl a pályázó önkormányzat lakossági szemléletformálást is megvalósít. A helybelieknek hasznos kiadvány készül a vizek helyben tartásának, az árkok rendszeres tisztításának fontosságáról.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 149.880.226 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-2.1.3-16-NG1-2021-00027 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2021.08.02-2022.11.30.

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-367-207

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.